Избери ја саканата услуга

Без разлика дали станува збор за машина за перење, фрижидер или шпорет – апаратот едноставно не го собира во Вашиот автомобил? Дозволете ни да го преземеме транспортот за Вас! Ви го доставуваме продуктот до дома, Ви го монтираме, инсталираме. На Ваше барање стоиме на располагање и за отстранување на стариот апарат. Изберете еден од нашите пакети за достава Стандард или Премиум и поедноставете си го животот со нашите услуги.


Стандард ( 
Бесплатна )


·         достава во термин одреден од Сетек

·         достава на производот до првата врата (дворна врата од куќа, влезна врата од зграда)

·         За производи купени онлајн кои се во вредност над 2000 денари доставата е бесплатна, додека под 2000 денари се наплаќа 199 денари.

·         важи за сите производи при онлајн купопродажба.

·         важи исклучиво за следните категории на производи купени во продавница:

o    телевизори,

o    машини за перење и сушење алишта,

o    машини за садови,

o    фрижидери,

o    шпорети,

o    клима уреди,

o    бојлери,

o    домашно аудио и галантерија,

o    персонално аудио,

o    опрема за автомобили,

o    паметни уреди, лаптопи, десктоп компјутери, монитори и проектори,

o    ИТ галантерија,

o    таблети, мобилни телефони и галантерија,

o    фотоапарати, камери и галантерија,

o    вентилатори и уреди за греење,

o    микробранови печки,

o    мали апарати за домаќинство,

o    апарати за лична нега и убавина,

o    продукти за спорт и рекреација,

o    електрични алати,

o    продукти за третирање на воздух,

o    ваучери.

Достапна за сите градови

 

Премиум ( 699,00 ден.)


·         Достава во термин по договор

·         достава на производот до местото каде што треба да стои во домот

·         распакување на апаратот

·         поставување, приклучување на новиот апарат на вeќе постоечка инсталација

·         отстранување на пакувањето надвор од домот на купувачот

·         демонтажа на стариот апарат

·         отстранување на стариот апарат од домот*

Достапна само за Скопје

* Доколку стариот апарат е оддалечен до 50м од местото на монтажа на новиот производ

* Премиум услугата не е достапна за купопродажба остварена преку нашата веб страна за градови надвор од Скопје

Дополнителни услуги поврзани со Премиум услугата

 1. Промена на врата од фрижидер и монтажа
 1. 1.200,00 ден
 1. Монтажа на ТВ на ѕид
 1. 999,00 ден
 1. Монтажа на монофазен кабел 1m
 1. 150,00 ден
 1. Монтажа на трофазен кабел 1m
 1. 200,00 ден
 1. Монтажа на монофазен приклучок
 1. 200,00 ден
 1. Монтажа на трофазен приклучок
 1. 250,00 ден


Монтажа на производите во Премиум услуга се врши само за следните групи

 МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ/СУШЕЊЕ

·         Потребно е да има поставен довод на вода, со соодветен притисок на кој е поставен вентил од ¾ и е во во функција (исправен)

·         Одвод за приклучок на водоводно црево, када, WC школка, лавабо и сл.

·         Доколку приклучоците за довод и одвод се подалеку поставени од местото каде се поставува машината, продолжението на одводното црево и подолго доводно црево го обезбедува корисникот

 МАШИНА ЗА САДОВИ (САМОСТОЕЧКИ, ВГРАДЕНИ)

·         За монтажа на машина за садови потребно е да има довод на вода со соодветен притисок и поставен ¾ вентил кој е во функција

·         Одвод за приклучок на одводно црево или веќе постоечки сифон на самиот одвод од кујнскиот мијалник

·         Вградените машини покрај овие услови потребно е да имаат и соодветна предна плоча (од иверица,медијапан,дрво) во димензии кои одговараат на вратата од машината за вградување, на која е монтирана рачка од кујната

·         Димензиите на елементот каде се вградува машината за садови треба да се 82,5 цм висина и 60,5 цм ширина и најмалку 60 цм длабочина

 ФРИЖИДЕРИ (КОМБИНИРАНИ, ЗАМРЗНУВАЧИ, ВГРАДЕНИ ФРИЖИДЕРИ, SIDE BY SIDE )

·         Просторот треба да биде соодветен на димензиите на фрижидерот, а површината да биде рамна и чиста поради минималната можност за нивелација со ногарките

·         Кај SBS фрижидерите кои имаат диспанзер за вода и приклучок на водоводна мрежа потребно е да има постоечка инсталација на која е поставен ¾ вентил. Со овие фрижидери е доставено црево за довод на вода кое е 5 м и не може да биде продолжено

  

 

 ШПОРЕТИ, ВГРАДЕНИ ПЛОТНИ И РЕРНИ

·         Самостоечките шпорети не содржат кабли за приклучок на струја (фабричко пакување) поради можност да се приклучат на моно-фазна или тро-фазна струја. Истите ги има во понудата на Сетек се од техника и треба да бидат обезбедени пред монтажа на шпоретот

·         Вградените елементи, плотни и рерни се поврзуваат и монтираат на веќе припремени елементи во соодветни димензии за рерната и соодветен отвор со димензии кои одговараат на плотната

 

 ТЕЛЕВИЗОРИ

·         Монтажа се врши на сите типови телевизори кои имаат можност да се постават на ѕид

·         Монтажа на телевизори на постаменти кои доаѓаат во пакет

·         Кај монтажа на ѕид купувачот го обезбедува држачот по негова желба (фиксен или зглобен) кој се монтира на секаков вид ѕид, бетон, гипс-картон, дрво или сл.

·         Доколку се утврди дека држачот или местото се несоодветни и има ризик да се откачи или падне телевизорот “Премиум“ екипата може да ја одбие инсталацијата или пак истата да ја изврши на одговорност на купувачот или со претходна потпишана изјава од самиот купувач.