Почитувани Купувачи,

Ве информираме дека согласно Уредбата на Влада со законска сила за носење лична заштита заради спречување на ширењето на коронавирусот и за заштита на населението за време на вонредна состојба, донесена на 45-тата седница на ден ( 22.04.2020 год.) со цел за нејзино доследно почитување во продажните салони на СЕТЕК Се од ТЕХНИКА дека :

- СИТЕ КУПУВАЧИ при влез во продажните салони СЕ ДОЛЖНИ  ДА НОСАТ ЛИЧНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА НА НОС И УСТА.

- СЕ ЗАБРАНУВА ВЛЕЗ И ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПРОДАЖНИТЕ ПРОСТОРИИ НА СЕКОЕ ФИЗИЧКО ЛИЦЕ КОЕ ВЛЕГУВА КАКО ПОСЕТИТЕЛ ВО ПРОСТОРИИТЕ, А КОЕ НЕМА ДА НОСИ ЛИЧНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА.

Под лична заштитна опрема се подразбира било каква форма на заштита која што ги покрива пределот на носот и устата (респираторна маска ФФП2 или повисок стандард, хируршка маска за еднократна употреба, текстилна маска за повеќекратна употреба, свилена марама или шал, памучна марама или шал, бандана и слично).