Чекор 1: Купете конфигурација со графичка картичка од серијата AMD Radeon™ и добијте код за активирање за соодветната игра(и)

Чекор 2: Монтирајте ја и инсталирајте ја видео картичката правилно во компјутерот за да може да се преземат соодветниот код на играта(ите).

Чекор 3: Најавете се или регистрирајте се на www.AMDRewards.com

Чекор 4: Внесете ја добиената шифра и согласете се со одредбите и условите на AMD поврзани со оваа кампања. Потребно е преземање датотека на вашиот компјутер

Чекор 5: Ја избирате играта(ите) во вашата кошничка и го потврдувате вашиот избор

Чекор 6: Активирајте ги игрите следејќи ги упатствата на екранот. Можеби ќе треба да кликнете на врската за активирање и да се најавите на соодветната сметка за платформата на играта.